fbpx

3 tips om je bedrijfscultuur effectief online weer te geven

Social distancing, mondkapjes en pompjes met ontsmettingsalcohol zijn nu al meer dan een jaar de norm. Ook thuiswerken is een gegeven van corona. Nu de meeste kantoren gesloten zijn en de meerderheid van de werkers in Nederland thuis zijn, is het moeilijk om aan je talent te laten zien wat jouw bedrijf bijzonder maakt, zonder dat ze langskomen op kantoor.

Met deze tips kun je vanuit huis het beste talent verleiden met jouw bedrijfscultuur.

1. Een ijzersterke video

Altijd al een virtuele tour van jouw kantoor willen geven? Met video kun je laten zien hoe een dag bij jouw organisatie eruit ziet, met wie jouw kandidaat komt te werken of hoe jouw organisatie is ontstaan. Creativiteit kent geen grenzen. Recruiters melden 800% meer betrokkenheid bij vacatures met een video.

2. Social Presence

62% van de werkzoekenden gebruikt sociale mediakanalen om het employer brand van een bedrijf te evalueren. Bedrijven zoals KLM begrijpen hoe belangrijk social media is. Niet alleen deelt deze organisatie allerlei content over het plezier van luchtvaart en avontuur, maar ook over hoe het is om bij KLM te werken. Bestudeer de Facebook van KLM maar eens goed om die bedrijfscultuur te proeven.

3. Wees duidelijk over jouw missie

Wist je dat 79% van de werkzoekenden de missie van een bedrijf in overweging neemt voordat ze solliciteren? Het is daarom belangrijk dat de normen en waarden van jouw organisatie duidelijk worden gecommuniceerd in jouw vacatures en op je website.

Jouw bedrijfscultuur is wat jouw bedrijf uniek maakt. Het zou zonde zijn om dit niet in jouw voordeel te gebruiken tijdens het werven van kandidaten. Onthoud deze tips daarom goed.

Wil jij met jouw bedrijfscultuur het beste talent verleiden en weet je niet zeker of jouw employer brand sterk genoeg is voor coronatijd? Download dan nu ons gratis eBook over employer branding en leer hoe je jouw positie als werkgever kunt versterken.

Share

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.