Hoofdkantoor Amersfoort

Hardwareweg 36 3821 BM Amersfoort +31 (0) 33 820 02 58

Kantoor Amsterdam

Pand Noord
Meeuwenlaan 100
1021 JL Amsterdam
T. +31 (0) 20 71 63 370

Kantoor Parijs

128, Rue La Boétie 75008 Paris +33 (0)1 70 70 96 96

Algemeen

advies@brockmeyer.nl KvK: 64904709 BTW: NL8558.95.767.B01

Gratis wervingsadvies? Sparren over recruitment? Neem contact met ons op en wij helpen je graag!
Contact

5 mythes over recruitment video

Voor veel bedrijven komt de terughoudendheid om recruitment video te gebruiken voort uit angst voor het onbekende. Mythes over video voor recruitment bestaan al een ...

Lees meer

featured-image

Voor veel bedrijven komt de terughoudendheid om recruitment video te gebruiken voort uit angst voor het onbekende. Mythes over video voor recruitment bestaan al een lange tijd, waardoor veel organisaties voordelen die video te bieden heeft mislopen.

Steeds meer organisaties zien de voordelen van het gebruiken van video tijdens het werven. Daarom is het nu een mooi moment om een paar mythes door te breken, zodat ook jouw organisatie de voordelen van video beter begrijpt.

 

Hoe duurder, hoe beter

Een professionele camera, een filmcrew, special effects – je recruitment video lijkt al snel een flink prijskaartje te hebben. Maar dit is niet altijd het geval. Kandidaten hoeven niet een recruitment video die op een Hollywoodproductie lijkt te zien. Ze willen een oprechte video die concreet en duidelijk wat over de werkgever vertelt. Er zijn genoeg organisaties die slechts met een iPhone pakkende en converterende recruitment video’s hebben gemaakt.

 

Video is niet geschikt voor mijn branche

Video is branche-onafhankelijk en de vraag naar video zal blijven toenemen. De sectoren met de grootste kansen zijn die waar video weinig wordt gebruikt. Je kunt voor elke sector al zien dat videomarketing wordt gebruikt, dus video recruitment is alleen maar een logische volgende stap. In een sector recruitment video weinig wordt gebruikt, is het juist verstandig om deze stap te nemen zodat je jezelf kunt onderscheiden van je concurrenten.

 

Één video voor al je kanalen

Als je eenmaal een video hebt, is het niet altijd verstandig om dezelfde video op verschillende platforms te plaatsen. Zo heeft Instagram beperkingen die YouTube niet heeft, TikTok werkt alleen maar met een specifiek formaat en video op Facebook wordt voornamelijk zonder geluid afgespeeld. Het is zeker verstandig om jouw video op verschillende platformen te plaatsen, maar maak daarom verschillende versies die goed aansluiten bij het platform. Bijvoorbeeld, je cropt je recruitment video naar een staand 9:16 formaat voordat je hem op TikTok plaatst.

 

Video is alleen voor jongere kandidaten

Het idee dat video jongeren meer aanspreekt heeft zijn waarheden. Het idee dat video alleen maar voor jongere kandidaten is, klopt overigens niet. Data laat zien dat niet alleen de millenial en generatie Z veel naar video kijkt. Werven met video is dus niet gebonden aan leeftijd.

 

Videoresultaten zijn moeilijk te meten

Sites zoals YouTube en Facebook geven je inzicht in algemene cijfers. Het aantal kijkers, het aantal likes, het aantal dislikes - je kunt het allemaal inzien. Maar als recruiter ben je soms meer geïnteresseerd in een metriek zoals de CTR of ROI. YouTube en Facebook geven je maar een beperkt inzicht. Gelukkig bestaan er externe servies die je daar mee helpen. Bijvoorbeeld Wistia, een videospeler waarmee je gemakkelijk alle benodigde data verkrijgt van je video en je publiek.

 

Video is een ontzettend krachtige tool om kandidaten aan te trekken of om jouw werkgeversmerk te versterken. Videocontent zal in de komende jaren blijven domineren op het web. Daarom is video een essentieel onderdeel voor elke wervingsstrategie!

 

Ben jij benieuwd hoe video jouw recruitmentproces verbetert of jouw positioneert als een meer aantrekkelijke werkgever? Vul dan het formulier hiernaast in en we sturen ons eBook over video voor recruitment gratis naar je toe!

Delen
author
Mees Teeuwen
E-book-4---recruitment-video