fbpx
Vacatures op LinkedIn

5 tips om slim te adverteren op sociale media tijdens de coronacrisis

Het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking zit thuis. Of je nu aan het werk bent of niet, de meeste mensen spenderen hun ‘vrije tijd’ momenteel online. Zo confronteerde mijn telefoon mij met hetzelfde gedrag via de volgende melding: ‘Uw schermtijd was gemiddeld 46% meer dan vorige week’. Ja, écht. De top drie bestond natuurlijk uit social media: Instagram, WhatsApp en LinkedIn.

42% meer social media gebruik in Nederland

Het is goed te verklaren waarom we meer vrije tijd op social media spenderen. Niet alleen omdat we niet veel buitenactiviteiten kunnen doen, maar ook omdat we ons toch sociaal verbonden willen voelen. We ervaren namelijk een bijzondere tijd van social distancing tegen de verspreiding van het coronavirus. De stijging van mijn schermtijd op mijn mobiele telefoon is daarom zeker niet uniek. Deze stijging zien wij wereldwijd ook terug in onze statistieken van onze advertenties op social media. Cijfers laten namelijk zien dat de gemiddelde Nederlander sinds het begin van de corona maatregelen maar liefst 42% procent meer op social media kanalen zit.

Kosten adverteren social media dalen met bijna 43%

Als Senior Social Media Expert houd ik bij voornamelijk bezig met het monitoren en optimaliseren van onze campagnes op Facebook. Onder Facebook vallen natuurlijk ook de socialmediakanalen: Instagram en WhatsApp. Hierbij kijk ik onder andere naar de CPC en CPM. De CPC is de ‘cost per click’ en deze laat, zoals de naam doet vermoeden, zien hoeveel je betaalt per click. De CPM, ‘cost per mille’ laat de kosten zien per 1.000 weergaven.

Wat we de afgelopen maand hebben gemeten is dat we voor dezelfde kosten met het adverteren op bovengenoemde social media een veel groter bereik behalen en substantieel meer clicks. De CPM is gedaald met maar liefst met 42.61 % en als gevolg van het toegenomen verkeer is de CPC is met 25% gedaald. Dat wil zeggen dat je voor per 1.ooo vertoningen van jouw vacature bijna 43% goedkoper uit bent!

5 tips om slim te adverteren tijdens de coronacrisis

Nu iedereen thuis zit, er zoveel extra social media gebruik is én de kosten zo laag zijn, is het dé tijd om met een gerichte social media campagne jouw ideale kandidaat te bereiken en verleiden.

Wil je weten hoe je dit moet aanpakken? Download dan het gratis whitepaper. Ik geef je hierin een aantal tips over hoe je, zelfs als je op het moment geen mensen aanneemt, optimaal gebruik kunt maken van deze moeilijke maar kansrijke periode.

Stay safe!

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.