fbpx

Aantal vacatures blijft ook medio 2017 hard toenemen: sterkste stijging in 10 jaar!

Eind juni 2017 stonden er, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, 204 duizend vacatures open. Dat zijn er 20 duizend meer dan een kwartaal eerder. Dit is de sterkste stijging van kwartaal op kwartaal in ruim tien jaar tijd.
 
Er zijn nu ruim dubbel zoveel vacatures als vier jaar eerder, toen het aantal vacatures de laagste stand bereikte (91 duizend vacatures per eind juni 2013).De afgelopen twintig jaar waren er slechts dertien kwartalen waarin het aantal openstaande vacatures hoger was. Dat was rond 2000 en in de jaren 2006-2008. Het aantal vacatures liep toen op tot 249 duizend.

In alle bedrijfstakken nam het aantal vacatures toe tussen eind maart en eind juni, op een kleine afname in de landbouw en visserij na (-0,1 duizend). De grootste stijging was, net zoals in het voorgaande kwartaal, in de handel (+4 duizend). Dit is ook de bedrijfstak met de meeste vacatures; een vijfde van het totaal.

 

Ook in de zakelijke dienstverlening en de horeca kwamen er ruim 3 duizend vacatures per bedrijfstak bij.Voor de horeca en de handel geldt inmiddels dat er nu meer vacatures zijn dan halverwege 2008. Daarentegen bedraagt het aantal vacatures in de landbouw en visserij en de bouwnijverheid nog maar de helft van wat het toen was.

 

(Bron: CBS)

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.