fbpx

De huidige status van de war-for-talent

The war-for-talent is upon us! Recruiters vechten hard op dit slagveld en geven bij elke aanwerving vorm aan de toekomst van hun organisaties. Maar om deze strijd te winnen, moeten recruiters innovatief zijn in hun aanpak en slim zijn in hoe ze toptalent verleiden.

 

Randstad Risesmart UK ondervroeg 85 human resources afdellingen van organisaties met in totaal ongeveer 50.000 mensen om hun mening over talent vast te stellen in de nasleep van Covid-19.

 

Slechts 2 procent van de ondervraagden zei dat ze dachten dat de war-for-talent voorbij was of dat "het gemakkelijker zal zijn om talent te vinden en te behouden in 2021". Daarnaast, meldde 65 procent dat “organisaties de beste mensen aan boord nodig hebben om hen te helpen bij de wederopbouw” na de pandemie.

 

Het post-pandemische klimaat in recruitmentland ziet er spannend uit.

 

Wat betekent dit voor de recruiter?

Met een grote vacaturedruk op de Nederlandse arbeidsmarkt, wordt er enorm om talent gestreden. Elke organisatie wilt natuurlijk het beste talent. Als recruiter moet je goed in de gaten zien te houden hoe en wanneer je dit talent benadert.

 

Deze vacaturedruk is een groot probleem. Sectoren zoals de zorg leiden hieronder. Het lijkt overigens niet beter te worden, omdat er door vergrijzing een grotere uitstroming dan instroming in deze sectoren te zien is.

 

Daarom is het voor organisaties van groot belang dat jong talent snel moet worden aangeworven. Als recruiter moet je deze instroming van talent goed in de gaten zien te houden. Als je dit niet doet, zullen je concurrenten je voor zijn. Onthoud het goed: dit is een keiharde war voor talent.

 

Wil jij jouw concurrenten voor zijn en het jonge talent als eerste verleiden en werven in deze krappe arbeidsmarkt? Download dan ons gratis eBook Werven Bij De Bron, zodat je precies weet wanneer en hoe je kunt beginnen met het werven van nieuw talent op de arbeidsmarkt!

 

Share

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.