fbpx

Sociale media

Social Media is eigenlijk een verzamelnaam van media waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak ook leuke manier. Social media is niet meer weg te denken uit het huidige online landschap.

Voordelen

Door het grote bereik via Social Media en de mogelijkheid om informatie snel te delen door bijvoorbeeld de ‘vind ik leuk button’ (facebook) of de ‘interessant + delen button’ (LinkedIn) is de ideale kandidaat altijd dichtbij. Doordat meer dan 75% van jouw doelgroep niet actief op zoek is naar een nieuwe baan, maar hier wellicht wel voor open staat, kun je deze door middel van Social Media bereiken. Nu alleen nog de ideale kandidaat verleiden door middel van goede teksten en passend beeld- of videomateriaal.

 

Facebook

Facebook is een gratis sociaalnetwerksite om online contact te maken of houden. Gebruikers kunnen er een persoonlijk profiel samenstellen en informatie en interesses delen op hun zogeheten tijdlijn. Sinds mei 2008 bestaat er een Nederlandstalige versie.

Unieke eigenschappen

  • 2,41 miljard gebruikers
  • Facebook heeft zeer populaire dochterondernemingen zoals Whatsapp & Instagram
  • Facebook is het meest gebruikte social media platform ter wereld

Voordelen

Facebook is erg handig om te gebruiken in samenwerking met Instagram. Dit komt doordat Instagram een dochterbedrijf is van Facebook. Daardoor kunnen beide bedrijven gebruik maken van de data van elkaars gebruikers. Zo kunnen we dus beter targetten op de juiste doelgroep. Ook heeft Facebook natuurlijk enorm veel gebruikers internationaal, dus stel dat uw bedrijf internationaal een vacature uit wilt zetten dan kunnen wij dat ook doen voor u via Facebook.

 

 

 

 

 

LinkedIn

 

LinkedIn

LinkedIn is een gratis social medium dat in eerste instantie werd gebruikt om je CV online bij te houden en op die manier een baan te vinden. Tegenwoordig wordt LinkedIn gebruikt om een personal netwerk op te zetten of zelfs een personal brand.

Unieke eigenschappen

  • 303 miljoen+ actieve gebruikers per maand
  • Onderdeel van Microsoft
  • LinkedIn is een social medium voor zakelijk gebruik

Voordelen

LinkedIn is echt een zakelijk medium dat gebruikt wordt om een waardevol netwerk op te bouwen. Dankzij de functionaliteit om vacatures op LinkedIn te kunnen zetten zijn er veel actief en latend zoekende kandidaten op dit medium. Daarnaast is LinkedIn van Microsoft waardoor jouw advertentie samen gaat met de miljarden data waar Microsoft over beschikt. Dit zorgt ervoor dat wij jouw advertentie optimaal kunnen targetten, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat de juiste doelgroep jouw advertenties te zien krijgt.

 

 

 

Instagram

Instagram is een sociaal medium waarop je foto’s en video’s kunt delen met ander gebruikers. Met Instagram kan je foto’s filteren en bewerken alvorens ze te delen met je vrienden. Instagram is één van de snelst groeiende sociale media van de laatste jaren.

Unieke eigenschappen

  • 1 miljard+ gebruikers
  • Je bent altijd verplicht een foto of video bij je post toe te voegen
  • 75% van de gebruikers van Instagram is tussen de 18 en de 35 jaar

Voordelen

Instagram wordt beschouwd als het beste social media platform om een connectie op te bouwen met jouw doelgroep. Het is visueel, eenvoudig en het trekt de jongere generaties meer aan dan welk ander social media platform. Ook kunnen wij jouw jobmarketing erg specifiek targetten op Instagram door middel van de regio waar mensen wonen, de leeftijd en de interesses van mensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd wat Brockmeyer in jouw branche kan betekenen?

Een effectieve mediaselectie vraagt om kennis van de branche en het type functie. Onze branche experts staan voor je klaar!

Zorg en welzijn


Meer info

Onderwijs


Meer info

Bouw en techniek


Meer info

Werving & selectie


Meer info

(Lokale) overheden


Meer Info

Deze bedrijven gingen je voor

Radboudumc

Goede on-demand service. Doordat zij altijd proactief met ons meedenken, vormen zij een uitstekende partner voor ons recruitmentproces

Niels Groenendijk
Recruitment Businesspartner

Leger des Heils

Prettig contact, delen de opgebouwde kennis zonder te beweren alles beter te weten. Snel in de communicatie en met goede resultaten.

René Janssen
Arbeidsmarkt specialist

width= 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.