fbpx

Het land gaat weer open, maar er blijft een ernstig personeelstekort

Het einde van de coronacrisis in Nederland lijkt steeds dichterbij te komen. Steeds meer mensen zijn gevaccineerd, de horeca is eindelijk weer (deels) geopend na 8 maanden stilliggen en we kunnen optimistisch kijken naar zomervakanties.

We komen een stap dichterbij het leven dat we kenden voor de coronacrisis. Dit is uiteraard goed nieuws, maar voor sommige werkgevers ontstaan er nu een paar uitdagingen. Omdat we zo lang met deze maatregelen zijn bezig geweest, heeft dat zijn weerslag gehad op veel Nederlandse bedrijven. Dit is in sommige branches meer zorgelijker dan bij andere sectoren.

Het werk in de horeca lag stil, waardoor een grote groep mensen zonder werk kwamen te zitten. Gelukkig heeft een groot gedeelte een nieuwe baan gevonden, maar wel in een andere sector. De horeca kampte al met een personeelstekort voor de coronaperiode en dat is er nu zeker niet makkelijker op geworden.

Niet alleen de horeca moet omgaan met dit personeelstekort. Organisatoren van festivals hebben nóg meer moeten bezuinigen tijdens corona. Uit cijfers van de evenementensector blijkt dat vorig jaar gemiddeld 20 procent van het personeel is wegbezuinigd.

“Al die vertrokken medewerkers zullen niet zomaar terugkeren”, aldus directeur Berend Schans van de VNPF, die als branchevereniging opkomt voor de belangen van poppodia en organisatoren van festivals. "We hebben afgelopen jaar veel mensen gesproken die voor een carrièreswitch zijn gegaan. 40 tot 50 procent van het personeel niet terugkeert naar de livesector, verwacht ik."

Uit cijfers van UWV en CBS blijkt dat het aantal vacatures flink aan het toenemen is, voornamelijk in de horeca. Doordat er nu een grote concurrentie ontstaat zal het vervullen van deze vacatures niet makkelijk zijn. Daarin is het van cruciaal belang om je te onderscheiden van je concurrenten.

Bij Brockmeyer weten wij precies hoe we jouw kandidaten kunnen verleiden en jouw organisatie als de ideale werkgever positioneren.
Doordat wij werken met branchespecialisten, hebben wij ook altijd iemand in huis die jouw branche goed begrijpt. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afgestemd advies voor effectieve werving in jouw branche!

Share

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.