fbpx

SEO: het geheime recruiterswapen

Elke maand zijn ongeveer 30% van de zoekopdrachten op Google werkgerelateerd. Dat betekent ook dat er veel kandidaten naar vacatures zoeken. Maar weten ze jouw vacature(s) wel te vinden?

Vorig jaar werd “Google For Jobs” in Nederland geïntroduceerd. Dit is hetzelfde idee als Google Flights en Google Shopping, maar dan voor vacatures. Daar wil jij als recruiter natuurlijk ook gebruik van maken!

Met bijna vier miljard zoekopdrachten per dag met Google, is het ontzettend belangrijk dat je zorgt dat jouw website en jouw vacatures gevonden kunnen worden met zoekmachines. Maar SEO geldt niet alleen voor Google. Elke website met een zoekfunctie maakt gebruik van SEO. Dit geldt dus ook voor websites waar je vacatures plaatst zoals Indeed en LinkedIn.

Hoe ziet een SEO-vriendelijke titel eruit?

De meest SEO-vriendelijke titel heeft de functietitel, het ervaringsniveau en optioneel is een onmisbare toevoeging zoals de branche. Een voorbeeld is Senior Accountmanager bij een modebedrijf. Zo benoem je de titel van de functie, het ervaringsniveau en in dit geval ook de branche.

Word vooral niet creatief?

Nee, dat is geen sarcasme! Je ziet nog steeds veel vacatures die op zoek zijn naar “social media wizards” en “Facebook Ads rockstars”. Met dit soort taal schiet je jezelf in je voet. Niemand zoekt namelijk op dit soort termen. Een betere headline zou zijn “Junior Social Media Manager” en “Senior Facebook Ads Specialist”, want daar zoeken kandidaten wel op. Gebruik duidelijke woorden, want niet concrete taal is namelijk niet goed voor jouw vacatures.

Goede SEO = meer autoriteit

Zoals je in ons eBook over neuromarketing kunt lezen, is autoriteit een goede manier om het hart van jouw ideale kandidaat te winnen. Als jouw vacature bovenaan staat in Google, of een andere website naar keuze, laat je meteen zien dat jouw vacature door dit platform herkend wordt als de beste match voor de bijhorende zoekopdracht. Goede SEO maakt een goede indruk op kandidaten!

Niet alleen vacatures!

Het zou zonde zijn om alleen jouw vacatures op SEO te checken. Bijvoorbeeld jouw blogs en werken-bij pagina moeten ook goed geoptimaliseerd zijn voor Google. Jouw gloednieuwe blog die bij iemands zoekopdracht verschijnt, kan zomaar de perfecte kandidaat aantrekken!

SEO verandert continu en heeft nog steeds ingewikkelde richtlijnen om effectief te functioneren. Daarom is dit een mooi moment om nog even goed je vacatureteksten en website door te nemen.

Voer het formulier in om je gratis SEO check aan te vragen en ontdek hoe je de online vindbaarheid van jouw organisatie en vacatures kunt verbeteren. Brockmeyer kan jou helpen met het optimaliseren van jouw teksten!

Share

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.