fbpx

Waarom je meer moet doen met data in je wervingsproces

Bedrijven gebruiken data voor recruitment sinds de begindagen van Big Data. Tegenwoordig gebruik je zelfs AI en machine learning om zaken als de omloopsnelheid te voorspellen en efficiëntie te verhogen.

Maar wat voor voordelen heeft data voor jouw wervingsproces? Is het echt cruciaal voor de recruiter om meer te gaan doen met data?

 

  1. Integreer diversiteit in het wervingsproces

Traditionele wervingsmethoden maken het moeilijk om te zeggen of je jouw diversiteitsdoelstellingen zult halen of dat je tijdens het proces voor gelijkheid en inclusie zorgt. Gebruik data en analyses in plaats van schattingen om jouw recruitmentsproces voortdurend te controleren op belangrijke verhoudingen zoals afkomst, etniciteit en geslacht. Hierdoor kun je diversiteit beter volgen en de juiste programma’s en strategieën implementeren om de diversiteit in jouw organisatie te verbeteren.

 

  1. Verbeterde Candidate Journey

Het is niet alleen belangrijk voor een organisatie om de optimale werknemerservaring te creëren, maar ook een fantastische ervaring voor jouw kandidaten. Zelfs de kandidaten die het niet worden aangenomen, moeten vanaf het begin worden behandeld alsof ze een van jouw werknemers zijn.

 

Met data kun je reflecteren op welke fases van het wervingsproces het best verlopen en het meest aansprekend zijn voor de kandidaat. Met de juiste inzichten kun je dan de candidate journey zo optimaal mogelijk inrichten.

 

  1. Begrijp je time-per-hire beter

Zou het niet handig zijn als je een beter idee had van hoe lang het duurt om iemand in dienst te nemen? Je kunt personeelsanalyses gebruiken en zeer nauwkeurig weten hoe lang het zou duren voor elke fase in het wervingsproces. Op deze manier heb je altijd een nauwkeuriger tijdsbestek. Deze datagedreven aanpak kan je de knelpunten laten zien die jouw wervingsproces vertragen. Je kunt dan de juiste actie ondernemen om deze knelpunten aan te pakken.

 

Als recruiter is het jouw taak om de beste kandidaat te vinden voor een bepaalde functie. Data kan je daarbij op meer dan één manier helpen en het is het onderzoeken en overwegen waard als je dat nog niet hebt gedaan.

 

Bij Brockmeyer weten wij precies hoe we jouw kandidaten kunnen verleiden en jouw organisatie als de ideale werkgever positioneren.
Doordat wij werken met branchespecialisten, hebben wij ook altijd iemand in huis die jouw branche goed begrijpt. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afgestemd advies voor effectieve werving in jouw branche!

Share

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.