fbpx
Zeg je ja of nee

Wel of niet vacatures adverteren in deze coronacrisis?

De strijd op de krappe arbeidsmarkt gaat door, dus waarom zouden we nu vacatures gaan uitstellen? Onze Jobmarketing Expert Robin Hildenbrant heeft enkele tips voor je die je zou kunnen overwegen.

De coronacrisis vraagt veel van werkgevers. Het is heel logisch dat organisaties twijfelen of het wel verstandig is om nu die vacature uit te zetten. Mijn advies: doen! Juist nu! De huidige periode biedt heel veel mogelijkheden. Maar het vraagt wel iets van ons aanpassingsvermogen. Ik heb een aantal tips waarvan ik denk dat die jou kunnen helpen in deze lastige tijd.

  • Adverteer jouw vacature juist in deze tijd
   We zien in de statistieken dat de respons de laatste 14 dagen 11% hoger was dan de periode ervoor. Kandidaten zitten veel thuis en zijn vaker online dan gemiddeld.

 

  • Adverteer met een langere reactietermijn
   Geef kandidaten rustig de kans om na te denken over die nieuwe stap en zet daarom in op een langere reactietermijn, vermeld erbij dat je dit doet i.v.m. de corona crisis.

 

  • Volg sollicitanten wel snel op
   Vermeld in jouw tekst bijvoorbeeld dat een kandidaat binnen 5 werkdagen een reactie krijgt op zijn/haar sollicitatie.

 

  • Plan het eerste gesprek via Microsoft Teams
   Deze video meeting software is zo laagdrempelig en eenvoudig te gebruiken.

 

 • Denk na over een ‘onboarding @home programma’
  Op deze manier zorg je dat sollicitanten die je aan gaat nemen al wegwijs kan maken in de organisatie waar ze komen te werken.

Mocht je een keer willen sparren over jouw sollicitatieprocedure of over andere wervingsvraagstukken, neem dan contact op met mij of een van mijn collega’s.

Succes en ik wens je een fijne thuiswerk week!

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.