fbpx
werven via social media in de zomer

Werving via social media doe je juist tijdens de zomer!

De zomer is in volle gang en ook de temperaturen in Nederland lopen op tot recordhoogte. Tijdens de zomerperiode bevinden mensen zich over het algemeen minder achter hun computer en meer in de buitenlucht. Ze gaan naar het park of naar het strand en liggen daar op hun mobiel te scrollen door hun Facebook, Instagram en Twitter tijdlijn. Een ideaal moment om als bedrijf de juiste kandidaat te vinden voor die openstaande vacature. In dit blog vertellen we je hoe je gebruik kan maken van social media om ook tijdens de zomerperiode toptalent binnen te halen.

Tijd voor bezinning

De zomer is voor veel mensen de tijd om lekker te ontspannen. Tijdens de zomer, in een ontspannen setting, gaat men ook nadenken over de toekomst. Zit ik goed op mijn plek op het werk? Waar sta ik over 5 jaar? Wordt het niet eens tijd voor iets nieuws? Die mensen gaan als ze weer thuis zijn misschien op zoek naar interessante vacatures, maar dan is het vaak al te laat. Het werkritme begint weer en voor ze het weten worden ze weer opgeslokt door de waan van de dag. Wat nou als je deze mensen zelfs in hun hangmat op vakantie zou kunnen bereiken met jouw vacature. Tegenwoordig is iedereen 24/7 online en gaat de telefoon overal mee naartoe. Een unieke kans om mensen direct te benaderen als ze in hun hangmat bezig zijn met hun moment van bezinning. Een kans die zonder de kracht van social media werving aan hen en jou voorbij was gegaan.

Een streepje voor op de concurrentie

Naast het feit dat vakantie een periode is van bezinning, kan je tijdens de zomer een streepje voor hebben op de concurrentie. Voor veel bedrijven is de zomerperiode een rustige periode waarin ze weinig doen aan werving en selectie van nieuw personeel. Daarom kun je juist in deze periode het verschil maken door wel te werven op openstaande vacatures. Zeker tijdens deze vreemde tijden van corona waarin vakanties minder geconcentreerd zijn in 1 periode. Een mooie kans dus om een streepje voor te hebben op de concurrentie.

De kracht van social media

Social media is naast een manier om je doelgroep waar ook ter wereld op vakantie te bereiken, een manier om hele gepersonaliseerde vacature advertenties te maken. Via social media kan je ervoor zorgen dat je alleen mensen bereikt die op basis van vakgebieden en interesses relevant zijn voor jouw vacature. En dat zorgt voor betere resultaten én lagere kosten. Daarnaast heeft social media een hoge reactiesnelheid en kost het een potentiële kandidaat maar 2 klikken om te reageren op jouw vacature. Tot slot bereik je met social media zelfs mensen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar die toch onverwacht geïnteresseerd raken in wat je te bieden hebt. Een geweldige manier van jobmarketing dus!

Zelf aan de slag met social media werving?

Meer weten over social media campagnes of wil je meteen aan de slag met een campagne via social media? Vul dan het formulier in en ontvang van ons een gratis wervingsadvies waarmee wij jou op weg helpen!

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.