fbpx

Zo schrijf je converterende vacatureteksten in 2021

Wat betreft de arbeidsmarkt, zitten we echt in een roaring twenties. In 2021 reageren kandidaten anders op vacatures dan voorheen. Dit begint vaak bij jouw vacaturetekst. Hoe kun je de huidige kandidaat aanspreken en verleiden met jouw vacatureteksten?

Een vacaturetekst kan de interesse van een sollicitant voor de functie maken of breken. Het vaardige gebruik van overtuigende taal die duidelijk, beknopt en goed gestructureerd is, zal niet alleen resulteren in meer sollicitaties, maar ook de kansen op succes bij werving vergroten.

 

  1. Ken de moderne kandidaat

Het is belangrijk om te weten wat de huidige kandidaat écht belangrijk vindt. De meest voorkomende vraag die kandidaten tegenwoordig stellen in 2021: kan er remote worden gewerkt? Een recent onderzoek laat zien dat bijna een derde bereid is zijn baan op te zeggen als hun baas hen dwingt weer fulltime naar kantoor te gaan. Als recruiter moeten jouw vacatures goed aansluiten met kenmerken waar de huidige kandidaat naar zoekt. In dit geval dus het thuiswerken.

Om up-to-date te blijven met wat kandidaten willen, kun je bronnen zoals LinkedIn Talent Solution’s Blog, Indeed en WSJ bekijken om te zien welke trends er in de (globale) arbeidsmarkt zijn.

 

  1. Denk aan soft-skills

Heeft jouw kandidaat het aantal jaren ervaring waar je naar zoekt? Dat is mooi, maar hoe creatief is deze kandidaat? Hoe communicatief is hij? Hoe stressbestendig is hij? Soft-skills moeten absoluut niet worden onderschat tijdens het zoeken naar een nieuwe collega. Kandidaten willen graag zichzelf bewijzen en laten zien dat zij inderdaad aan deze soft-skills voldoen. Zo kreeg je een betere response.

De juiste aanpak hiervoor is het opzetten van een persona en kritisch kijken naar de ideale soft-skills. Kijk ook eens naar het huidige personeelsbestand en bestudeer welke soft-skills de beste resultaten opleveren.

 

  1. Gebruik tools!

Het schrijven van een vacaturetekst is nooit makkelijk geweest. Gelukkig zijn er diverse tools die je kunnen helpen om zo een tekst te optimaliseren. Zo zijn er bijvoorbeeld tools die inclusieve termen voor je voordragen, waardoor de tekst meer inclusief zal zijn. Ook kunnen gratis tools zoals Grammarly die minuscule taalfoutjes oplossen. Dat scheelt ook weer tijd!

 

Ben jij er niet zeker van of jouw vacature(tekst) de beste resultaten behaalt? Bij Brockmeyer weten we precies hoe we jouw vacaturetekst kunnen schrijven om zo goed mogelijk te converteren. Daarnaast weten we ook waar en hoe we deze vacatures zo goed mogelijk kunnen plaatsen. Gratis wervingsadvies nodig? Vul het formulier op deze pagina in en we nemen contact met je op!

Share

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.